Komende projecten

Komende projecten

Voor het Luna Kamerkoor staat 2024 in het teken van het jubileumproject met het Requiem van Mozart. Maar we kijken ook al vooruit. Bekijk onze plannen voor de komende jaren en geef je als koorzanger op en zing mee met een van onze projecten.  

Mozart: Requiem + Pärt: Salve Regina

Jubileumproject XXV

In 2024 viert het Luna Kamerkoor een jubileum met een feestelijk 25e project! Op het programma staan het Requiem van Mozart KV 626 in een speciale nieuwe versie van Pierre-Henri Dutron. Daarnaast zingen we het Salve Regina van Arvo Pärt en het Notre Père van Frank Martin. 

Het Notre Père voeren we uit omdat de Frank Martin Stichting koren wereldwijd heeft opgeroepen om dit werk uit te voeren op 21 september, tijdens de Internationale Dag van de Vrede. Wij geven graag gehoor aan deze oproep. Kom luisteren en beleef dit bijzondere moment met ons mee.  

Bij de uitvoeringen Amsterdam en Utrecht zal het Requiem klinken met de klankkleur van instrumenten die destijds gangbaar waren. In Arnhem voeren we het Requiem uit in de versie voor koor + orgel (of harmonium) + piano.

Solisten

  • Sarah Corbey – sopraan
  • nog niet bekend – alt
  • Twan van der Wolde – tenor
  • Jitze van der Land – bas


Instrumentalisten

  • Hans Erik Dijkstra – piano
  • Dirk Luymes – orgel

Toekomstige projecten

Project XXVI: voorjaar 2025

Johannes Brahms Ein deutsches Requiem

7, 8 en 9 februari 2025

Project XXVII: najaar 2025

Fruits of Silence Werken van Pärt, Vasks en Rautavaara

19, 20 en 21 september 2025

Project XXVIII: 2026

Monniken en Pelgrims Werken van Pärt, Ešenvalds en Park

Februari 2026